vesti24.mk
ЗАБАВА

Ако верувате во преданија: Ставете лук под вашата перница

ECA

Веројатно сте слушнале дека некои луѓе го ставаат лукот под перница пред да одат на спиење. Според старите верувања така може да се подобри вашиот сон.

Постои и верување дека доколку носите лук во џебовите ќе ве прати добра среќа.

Дури, и во старите верувања и преданија лукот се носел со себеси за да се заштитат од лошите духови. Некои лукот го оставаат меѓу другата храна, во тавите и тенџерињата, за да ги елиминираат штетниците.

Доколку и вие имате проблем со спиењето, обидете се со овој народен трик – ставете лукче под перница или носете го во џеб – за да ја елиминирате негативната енергија околу вас.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts