vesti24.mk
ЗАБАВА

Ако умреме во сон: Зошто ja сонуваме сопствена смрт и што значи тоа?

ECA

Секој сонува различни работи постојано. Некои соништа се толкуваат без проблеми, додека други не можат да се објаснат. Што значи ако некое лице сонува дека умира?

Гледате како умирате во сон -Таквиот сон може да покаже дека во реалниот живот сте под влијание на вашите стравови. Треба да започнете да ја ставате во ред вашата емоционална состојба, треба да се справите со сите негативни мисли и да ги насочите во позитивен аспект.

Ако гледате од страна како умирате – тоа може да значи дека ве чека долг и среќен живот.

Ако некој ве убил во сон – тоа всушност може да значи дека некој се обидува да ви ја одземе славата или признанието за одредени достигнувања.

Ако ве погребуваат живи – ова е многу лош знак што може да укаже на сериозни проблеми и опасност.

Ако во сон човек се гледа себеси мртов и го чувствува тоа – кога во сон едно лице забележува дека е мртво и во исто време не може да се движи, ова може да укаже на разни здравствени проблеми. Вреди да се напомене дека болестите можат да се појават како резултат на нервен слом, стрес или емоционален стрес.

Ако во сон го гледате сопствениот погреб – ако сонувате за вашиот погреб, тогаш треба да обратете внимание на тоа какви луѓе има околу ковчегот, нивните емоции, однесување. На овој начин можете да откриете кој е всушност околу вас и кој се грижи за вас. Таквиот сон може да покаже дека премногу малку внимание посветувате на своите најблиски.

Ако на сон имате чувство дека ќе умрете – таквиот сон зборува за претстојните позитивни промени во животот. Покрај тоа, вашиот живот ќе биде долг и среќен, може да постигнете многу.

Во принцип, сонот во кој едно лице се гледа како умира скоро секогаш зборува за добро.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts