vesti24.mk
ВЕСТИ

Активистите за заштита на животни и животна средина бараат разрешување на директорката на ЈП Лајка – обвинуваат за незаконско работење

ECA

Драгана Велковска активистката за заштита на животни и животна средина и членка на Советот на Град Скопје поднесе барање до градоначалникот на град Скопје за разрешување на директорката на ЈП Лајка, Тина Петрушевска.

Таа исто така поднесе претставка до Агенцијата за храна и ветеринарство за незаконско работење на претпријатието.

Во прилог може да ги го погледнте барањето и претставката.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts