vesti24.mk
ЗАБАВА ТЕХНОЛОГИЈА

Биткоинот утрово се „лизна“

ECA

Пазарот на криптовалути утрово е шарен. Биткоин и Етерумот се со црвена боја, додека помалку познатите крипто-валути се со зелена боја. Пред само два дена, биткоинот ја проби границата и неговата вредност достигна 46.167 долари, што беше зголемување за околу 2% во последните 24 часа

Сепак, вредноста на биткоинот се намали за 2,28 проценти во последните 24 часа, и се тргува по цена од 46.484 долари, објави сајтот Коиндеск.

И Етерумот е во опаѓање. Неговата вредност утрово е 3.220 долари, што е пад од 2,46 проценти во последните 24 часа.

Други помалку познати крипто -валути се шарени.

Да потсетиме, еден биткоин вредеше околу 64.000 долари на почетокот на оваа година, што беше неговиот максимален лимит.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts