vesti24.mk
ВЕСТИ

Василевски: Руската вакцина е 100% неетична!

ECA

Стефан Василевски, доктор по професија и директор на КонзервативМК на социјалните мрежи истакна дека руската вакцина можеби ќе биде ефикасна, но не е безбедна.

Руската вакцина “Sputnik V” можеби ќе биде ефекасна, но е 100% неетичка, ниту безбедна!
[English below regarding the 🇷🇺 Russian COVID-19 vaccine], напиша Василевски и приложува Инфографик: Сите фази на производство на вакцина. Од STEP 1 со експериментални животни и човечки клетки, до STEP 2 и познатите “Human trails” па се до лиценцирање, производство и дистрибуција.

Василевски подвлекува дека „руската вакцина “”Sputnik V” ги нема завршено сите фази од процесите!

Ниедна од вакцините во развој против коронавирусот во моментов не поминала фаза 3 испитување. Тоа не значи дека нема да е ефикасна во иднина, но засега дефинитивно укажува на мешање на политика во медицината.

Исто така, може да претставува безбедносна опасност.

Во наредните неколку дена тој најави коментар повеќе за руската вакцина (медицински но со политичко освртување) каде покрај своите медицински познавања, ќе користи исовети на стучни лица, специјалисти и професори за соодветната област.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10216686064095557&id=1579731118

извор:курир.мк

Loading...

Related posts