vesti24.mk
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Вечер: Забраната за превоз на патници надвор од Македонија не важи само за една туристичка агенција

ECA

Во период кога има забрана за вршење превоз на патници надвор од границите на Македонија, на повидок е скандал со прифаќање на барање на туристичка агенција од Скопје да изврши превоз на патници на релација Скопје – Љубљана, пишува Вечер.

Навистина е чудно во период на пандемија и вонредна состојба каде на сите автобуски превозници им е забранет меѓународен превоз, на оваа туристичка агенција и се дава одобрение. Цената на билетите сеуште е енигма.

Се очекува реакција од здруженијата на превозници во патничкиот сообраќај и челните луѓе на истите, бидејќи превозницит кои се во многу тешка состојба. Некој дебело профитира од овакви одобренија.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts