vesti24.mk
ВЕСТИ

Вештакот во „Тендери“ до ден денес нема лиценца за работа, СЈО го предложиле како сведок

ECA

На денешното судско рочиште на предметот ,,Тендери”, сведок беше вештакот ангажиран од страна на СЈО во делот на градежните работи.

Истиот во одговорите на прашањата поставени од страна на одбраната потврди дека станува збор за различни позиции кои ги има констатирано во неговото вештачење и дека работите кои се изведувани пред склучувањето на договорот се регулирани со претходни договори видно потврдувајќи ги времените ситуации и градежните книги и дневници кои се однесуваат на основниот договор во однос на градбата на Музејот на македонската борба.

Тој потврди дека немал ни лиценца за вештачење кога го завршил и го предал вештачењето и дека и до овој момент сеуште нема добиено лиценца.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts