vesti24.mk
ЗАБАВА ТЕХНОЛОГИЈА

ВИДЕО: Што се случува кога ќе се судрат Mercedes S класа и Smart

ECA

Генерален заклучок е дека микро автомобилите се крајно небезбедни. Пред се поради минималистичките димензии и на прв поглед лошата изработка.

Исклучок од ова мислење не се ниту микро автомобилите од брендот Smart кој е во сопственост на германски Daimler.

За да го скрши овој стереотип, германскиот производител го вкрсти малиот Smart со S класата на Mercedes.

На видеото можеме да ја погледнеме цврстината на Smart за која неговите дизајнери кажуваат дека е мала, безбедна каписла која може да го преживее судирот и со најголемите автомобили.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts