vesti24.mk
ЗАБАВА

Воопшто не е лесно – можете ли да ги пронајдете сите 16 лица на фотографијата?

ECA

Оваа задача можат да ја исполнат само оние кои што имаат „око соколово“, барем така велат оние кои што се обиделе да ги пронајдат сите лица на фотографијата.

Оптичките илузии се интересни за човекот, а воедно се добри и за вежбање на нашиот мозок.

Но, има и онакви луѓе кои што треба да се измачат за да воочат сè она што е потребно на фотографијата.

На следниот цртеж на фотографијата, наизглед се чини дека се прикажани само една сирена и богот Зевс.

Но, доколку погледнете малку подобро, ќе забележите дека фотографијата е исполнета со многу скриени лица и тела.

Ние изброивме вкупно 16 (вклучувајќи ја и сирената и Зевс).

Обидете се вие!

Решението погледнете го подолу.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts