vesti24.mk
ЗАБАВА

Дали сте знаеле дека во македонската азбука има две зборчиња? Погледнете!

ECA

Македонската азбука ја учиме уште во предучилишна возраст, а потоа истата ја користиме целиот живот.

Но, ретко кој забележал дека во нашата азбука се кријат две зборчиња. Тоа се ЕЖ и ПРСТ.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts