vesti24.mk
ВЕСТИ

ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ – апел за помош на малиот две и пол годишен Ангел на кого му дијагностицирана конгенитална сколиоза од 66 степен

ECA

Ангел иако најмал во семејството тој е најголем борец. Има 2,5 години и се соочува со најголемата битка до сега. Дијагностицирана му е конгенитална сколиоза од 66 степени која мора итно да се оперира, за да се спречат бројни компликации, како и да му се овозможи правилен раст и развој.

Поради стручноста и искуството, лекувањето ќе се изврши во Турција, каде родителите добиле позитивни одговори за подобрување на здравјето на Ангел.

Средствата за операцијата се превисоки, и родителите на Ангел не можат да ги обезбедат без помош од граѓаните.

Состојбата на Ангел од ден на ден се менува, болеста прогресира и секој изминат ден е драгоцен.

Родителите упатуваат апел за помош, ова се следните броеви и трансакциска сметка на кои може да му се помогне на малиот Ангел:

А1 143-456   Телеком 143-134

За Македонија сметка за донација на име Ангел Ацковски: 210700000661967 НЛБ Банка

За странство: IBAN МК07210501748033266

SwiftTUTNMK22

извор:курир.мк

Loading...

Related posts