vesti24.mk
ЗАБАВА

Девојче го покрила сопственото тело со 100.000 пчели, а причината била хумана

ECA

Рема Ишак (12) од Индија одлучила да го покрие своето тело со 100.000 пчели за да ја подигне свеста за важноста на овие инсекти во човечкиот живот.

-На човекот му е потребна пчела. Садиме дрвца и спасуваме пчели. Тие се моите домашни миленици, пчелите се мојот живот. Мојата амбиција е да ги спасам, изјавила Рема за локалните медиуми.

Популацијата на пчели опаѓа, заедно со останатите инсекти кои опрашуваат.

Како изгледа телото на ова 12-годишно девојче со 100.000 пчели на неа, погледне во следното видео.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts