vesti24.mk
ЗАБАВА

Денеска е Св. апостол Карп

ECA

Овој апостол беше еден од 70-мината што Христос ги избра непосредно за свои апостоли покрај 12-те први апостоли.

Неговиот живот беше тесно врзан за апостолот Павле.

Бил епископ на македонскиот град Бер, но проповедал и на островот Крит. Пострадал од Евреите.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts