vesti24.mk
ЗАБАВА

Денес започнува кинеската нова година: Испочитувајте го овој обичај за да ја привлечете среќата и богатството во домот

ECA

Околу 17 часот по локално време, пристигнува кинеската Нова Година, која треба да се „поздрави“ со овој ритуал. Кој ќе заборави да го стори ова, ќе наиде на пречки во текот на целата година и ништо нема да му помогне.

Солените кристали, според верувањето во фенг шуи, можат да го „исчистат“ нашиот дом од негативна енергија. Традиционална чинија со сол и вода се користи низ целиот свет како „чистач“ на лоша енергија, и вака се прави ако сакате да привлечете среќа!

Потребни ви се само четири работи: неметален тањир е најдобро направен од стакло, морска сол (крупна), вода и шест парички.

Мора да биде изложен на свеж воздух, затоа не покривајте го, и не ставајте го, на пример, во плакарот. Традиционално, за ова се користат монети од џинг, но можете да користите монети од која било валута, принципот е ист.

Под садот ставете подметнувач бидејќи со текот на времето, солените кристали ќе „излезат“ од садот, па доколку не сакате да ја оштетите површината на која се наоѓаат, важно е да поставите нешто под него.

Наполнете го садот до една четвртина со крупна морска сол. Ставете ги монетите на солта, една по една, така што нивната „глава“ да биде горе, а не „писмото“. Наполнете го горниот дел од садот со вода и ставете го во северниот или југоисточниот дел од вашиот дом. Фополнувајте го во текот на целата година. “Ќе ја „апсорбира“ лошата енергија, а на крајот на кинеската лунарна година, фрлете ја оваа мешавина од сол и направете нова за следната година.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts