vesti24.mk
ВЕСТИ

Дури и коалиционите партнери на Заев реагираат за емитувањето на бугарската национална телевизија во Македонија

ECA

Лилјана Поповска, претседател на политичката партија ДОМ, која што е коалиционен партнер на СДСМ, остро реагира на својата официјална Фејсбук страница по повод воведување на бугарската национална телевизија во Македонија.

„НЕ МОЖЕ бугарска телевизија во Македонија, имате ли ум, луѓе?? Внесувате официјална антидржавна пропаганда, како Егзархијата во 19век?? Но тогаш сме биле во Отоманска Турција, а сега во самостојна држава ова да си го правиме? Ова е национално самоубиство“ стои во нејзиниот Фејсбук статус.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts