vesti24.mk
ЗАБАВА

Едноставна задача која намачи многу луѓе – го знаете ли решението?

ECA

Оваа, навидум едноставна задача повторно намачи многу луѓе на социјалните мрежи.

„Bright Side“ на социјалната мрежа Фејсбук неретко објавува загатки кои што на прв поглед делуваат толку многу едноставно, но…

Голем број од луѓето даваат погрешен одговор на истите затоа што не внимаваат на редоследот на математичките операции.

Го знаете ли вие решението? „Bright Side“ пишува дека поголемиот дел од луѓето не можат да дадат точен одговор на оваа задача, а судејќи според одговорите под задачата тоа не е далеку од вистината.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts