vesti24.mk
ЗАБАВА ТЕХНОЛОГИЈА

Инстаграм воведува нова опција која ќе израдува многу корисници

ECA

Минатата година, Инстаграмзапочна со додавање на некои опции слични на „Snapchat“, кои послужија за привлекување пријатели на профилот со прикажување на камерата на нивната Инстаграм апликација.

Сега, по краток период на тестирања и испистувања, широко се лансираат „QR“ кодови кои ќе ја извршат истата работа, но со една клучна разлика – луѓето што се обидуваат да го најдат вашиот профил можат да ги гледаат преку која било апликација за камера што може да прочита „QR“ кодови.

Се чини дека Инстаграм сериозно ја сфаќа својата конкуренција, веднаш штом редовно работи на подобрување на својата популарна апликација. Покрај најавата дека ќе спроведе имплементи за разговор од „Facebook Messenger“, сега имаме уште една вест поврзана со пребарување на профили. Секој профил ќе има свој „QR“ код, кој ќе можете да го снимите со која било апликација за скенирање на „QR“ код.

Без разлика дали сакате само побрзо да се поврзете со нови познаници или полесно да комуницирате со нови луѓе, „QR“ кодот ќе знае свесно да олесни многу сегменти на пребарување на профили. За да го најдете вашиот „QR“ код, само погледнете во менито за профили и започнете да ја користите оваа нова опција.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts