vesti24.mk
ЗАБАВА

Истражувањата потврдуваат: Луѓето кои живеат покрај вода се посреќни од останатите

ECA

Живеењето покрај море, река или езеро има позитивен ефект врз психата и ги прави луѓето посреќни, според најновото британско истражување.

Истражувањата откриле дека луѓето кои живеат близу вода се поздрави и посреќни. Пливањето го намалува нивото на стрес во организмот, го намалува крвниот притисок и дава добар сон.

Удобниот звук на вода ни помага да ги „слушаме“ мислите. Водата е терапија и инспирација, а научниците тврдат дека мислите подобро со вода, а идејата доаѓа самостојно.

Нејзиниот звук носи креативен мир.

Авторот на книгата „Синиот ум“, Николс Валас посочува дека водата смирува.

-Кога одите на одмор, тоа е претежно близу вода. Кога ќе ги замолите луѓето да ви објаснат чувството што го имаат во близина на водата, тие прво ќе го потенцираат чувството на релаксација, па дури и радост, истакна тој.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts