vesti24.mk
ЗАБАВА

КОРИСНО: Што покажува стрелката до ознаката за гориво

ECA

Повеќето контролни табли за автомобили имаат мала стрелка на делот што пренесува информации за количината на гориво во резервоарот.

Може да биде лево или десно од симболот во форма на уред за полнење гориво на бензинска пумпа.

Многу возачи не знаат дека покажува на која страна од автомобилот има капак на резервоарот, кој мора да се отвори за да се наполни возилото со гориво.

Оваа функција може да изгледа бесмислена, но во некои ситуации оваа стрелка може да биде многу корисна – на пример, ако изнајмувате автомобил или возите службен автомобил за прв пат.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts