vesti24.mk
ЗАБАВА

Лицата кои се занимаваат со овие професии најмногу изневеруваат!

ECA

Британско истражување спроведено одамна на 970.000 испитаници открива дека најчесто изневеруваат луѓето кои се занимаваат со следниве професии:

Финансиски сектор

Претежно, овде станува збор за брокери и банкари. 18% од нив признале дека барем еднаш го изневериле партнерот.

Менаџмент и човечки ресурси

Во областа на менаџментот и човечките ресурси, 12% признале неверство.

Директори и самовработени

Дека моќта е привлечна, покажува и ова истражување. Околу 8% од луѓето на директорска позиција признале дека ги изневериле своите партнери.

Информатички технологии и комуникации

Информатичарите не се бубалици, а тоа го докажува податокот дека 6% од луѓето во овој сектор ги изнверуваат своите партнери.

Сметководители

На петтото место се наоѓаат сметководителите. Според истражувањето, 5% од нив признале неверство.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts