vesti24.mk
ЗАБАВА

МУДРОСТ: Ви требаат 10 секунди за да ја прочитате, а ќе ја помните цел живот

ECA

Ова е една стара арапска поговорка. Не се знае ниту авторот ниту периодот на настанување, но во една реченица се крие универзална и безвременска вистина.

Си бил еднаш еден арапски мудрец. Сите негови ученици ги учел само на една работа:

Четири работи не можат да се вратат:

-изговорениот збор,

-фрлената стрела,

-младоста и

-пропуштената прилика !

извор:курир.мк

Loading...

Related posts