vesti24.mk
ВЕСТИ

Нацрт – план за управување со Националниот парк „Шар Планина“

ECA

Во организација на Регионалната канцеларија за Источна Европа и Централна Азија (ECARO) на IUCN, Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП) и Програмата за животна средина на Обединетите нации (UNEP) денеска ќе се одржи настан за изработка на Нацрт – планот за управување со Национален парк „Шар Планина“.

На настанот најавено е обраќање на министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини, експертот за координација на проекти, Програмска канцеларија на UNEP, Виена, Искра Стојанова, директорот на Регионалната канцеларија за Источна Европа и Централна Азија на IUCN,Борис Ерг и на клучниот експерт и лидер на тимот Даниел Богнер.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts