vesti24.mk
ЖИВОТ ЗАБАВА

На крајот, животот се сведува на ова: 5 работи поради кои луѓето најмногу се каат на смртна постела

ECA

Во последните часови од својот живот, луѓето речиси секогаш се каат поради една од овие 5 работи

1. „Се каам што немав храброст да го живеам животот онака како што сакав, туку живеев онака како што другите очекуваа од мене.“

2. „Жал ми е што работен напорно, никогаш не одморав, работата ми беше сè. А парите ги снемуваше исто така како што се појавуваа.“

3. „Би сакал да можев да ги покажувам своите чувства. Само поради тоа што ми беше срам некој да го види тоа, не ја бакнував и прегрнував доволно мојата сопруга, децата. Никогаш не се напив како човек со друштво, не запеав, не скршив чаша…“

4. „Се каам што не останав во контакт со пријателите. Сè му препуштив на случајот, а луѓето се оддалечуваа и со себе однесоа дел од мојата душа. Кога ми починаа родителите, немаше никој покрај мене што ме знае од детство.“

5. „Би сакал да си дозволев себеси да бидам посреќен.“

извор:курир.мк

Loading...

Related posts