vesti24.mk
ЖИВОТ ЗАБАВА

Никој не може да биде причина за вашата среќа освен вие самите

ECA

Седум основни правила на живот:

1. Воспоставете мир со вашето минато. Тоа може да ви ја уништи иднината. Минатото не ја одредува вашата иднина. Тоа е создадено од вашите верувања и постапки.

2. Она што другите го мислат, не е ваш проблем. Само она што е важно за вас и што мислите дека вреди.

3. Времето лечи скоро сè. Лузните нè прават она што сме, тие ги објаснуваат нашите животи и затоа сме станале такви. Нашата задача е да бидеме силни.

4. Никој не може да биде причина за вашата среќа освен вие самите. Не трошете време и енергија во потрага по задоволство, радувајте се на она што го имате.

5. Не го споредувајте вашиот живот со другите. Не знаете каков бил нивниот пат. Ако ги отфрлиме сите наши проблеми и ги погледнеме останатите, тогаш нашиот живот ќе изгледа едноставно убаво.

6. Престанете да размислувате премногу. Не можете да ги знаете одговорите на сите прашања. Одговор за сè немало и никогаш нема да има. Тоа е одговорот. Само прифатете го тоа и продолжете понатаму.

7. Смејте се! Сите проблеми на светот не се ваша задача. Насмевката може да го разубави мрачниот ден и да го направи животот малку посветол. Насмевката, понекогаш, може да го промени светот!

извор:курир.мк

Loading...

Related posts