vesti24.mk
ЖИВОТ ЗАБАВА

Овие две реченици мора да ги запомните, толку се моќни што ќе ви го променат животот

ECA

Алберт Ајнштајн во 1922-ра година бил на турнеја во Јапонија кога доставувач му испорачал порака во хотел во Токио.

Кога сфатил дека нема доволно пари да му остави бакшиш, познатиот генијалец му напишал две пораки кои всушност биле животни совети. 

„Мирен и скромен живот донесува повеќе среќа од потрагата за успех која секогаш е немирна“. 

„Каде има волја, има и начин“.

Многу години подоцна, светски познати научници и психолози ги анализираа овие реченици. Заедничкиот заклучок е дека истите, доколку ги послушате и примените како совет, можат да ви го сменат животот.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts