Од полноќ нова цена на бензините и дизелот во Македонија

Регулаторната комисија за енергетика денеска околу пладне треба да ги објави новите цени на нафтените деривати кои ќе почнат да важат од полноќ.
Актуелните случувања на светските берзи не навестуваат некои поголеми ценовни корекции.
Во моментов, барел сурова нафта се тргува за помалку од 52 долари по барел на берзата во Лондон. Оваа цена е за околу 2 долари пониска од просечната врз основа на која регулаторот ја креираше цената која се уште е на сила.
На 18 април регулаторот ги поскапи бензините за 2,5 денари по литар а дизелот за 2 денари.
За очекување е денеска да има мала надолна корекција на цените.

Loading...