Познатиот кардиолог ја откри диетата – ќе изгубите 10 кг. и ќе ги исчистите артериите

Со дебелината доаѓаат и болестите. Голема е веројатноста дека млади ќе добиете страшни тегоби, дијабетис, срцев или мозочен удар, доколку сте дебели.

За да бидете здрави, потребно е да одржувате нормална килажа. Доколку сакате да изгубите неколку килограми, потребно е здраво да се храните и редовно да се движите.

Следниот режим на исхрана ќе ви помогне во таа цел.

Она што секое утро треба да го конзумирате се житарици и никогаш да не го прескокнувате доручекот.

Ручек:

– варено јајце

– 1 тост

– чаша јогурт

Имајте две ужини, портокал или јаболка, аможе и банана.

Вечера:

– варен зеленчук

– 1 тост

Овој режим трае 2 недели, со оглед на тоа дека и по режимот треба да продолжите со здрава исхрана. Јадете редовно, само намалете ги оброците и исфрлете ја нездравата храна.

Loading...