vesti24.mk
ВЕСТИ

Проф. Томовски од ПМФ и СДСМ Аеродром: Царовска е неука, опсесивно желна за фотељи и функции

ECA

Последниов период сме сведоци на скандалите кои министерката за образование и наука ги приредува на македонската јавност. Голем број на професори, граѓани, наставници, стручни лица, членови од нејзината партија СДСМ се спротиставуваат на програмата на Царовска. Таа несомнено си поигрува со образованието во Република Македонија.

Меѓу збирот на луѓе кои се противат на Царовска во врска со образованието, е и универзитетскиот професор на ПМФ, Живорад Томовски, кој патем е и член на СДСМ.

– Царовска е неука, неискусна импровизаторка, без ниту еден одржан час во наставата. Залутана и опсесивно желна за фотељи и државни функции. Злобна како и нејзината претпоставена менторка, Рада, пишува во статусот на професорот Тоомвски.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts