vesti24.mk
ВЕСТИ

Силјановска Давкова: Ова е конзулски систем, плод на заевизам и ахметизам

ECA

МАЧО ДВОВЛАСТИЕ

Мултиетничко општество, „ унитарна“ бинационална држава, македонско- албанска влада: ниту еден Ром, Турчин, Србин, Влав, Бошњак или припадник на друга заедница.

Влада со 20 министри, од кои ДУРИ 4 жени и САМО 16 мажи.

Влада со ТРОЈЦА ПРЕТСЕДАТЕЛИ : еден формален: г-дин Заев, еден неформален: г-дин Ахмети и еден привремен, на листа за чекање: Насер Зибери.

Е,ова е начелото на (НЕ)ПРАВИЧНА И (НЕ) СООДВЕТНА ЗАСТАПЕНОСТ.

Е, ова е е„ ФИЛОЗОФИЈА на едно?ДВЕ и (не)еднакво општество за (СИТЕ) на г-дин Заев и г-дин Ахмети.

Е, ова е КОНЗУЛИСКИОТ СИСТЕМ, плод на ЗАЕВИЗМОТ И АХМЕТИЗМОТ, како балкански, (АНТИ) европски хибриден режим!

Фејсбук статус на Гордана Силјановска Давкова од ВМРО-ДПМНЕ

извор:курир.мк

Loading...

Related posts