vesti24.mk
ВЕСТИ

Сител: Министерката за финансии до детали ја знаела состојбата во Еуростандард банката

ECA

На сметките на министерката за финансии Нина Ангелoвска во пропаднатата ЕУРОСТАНДАРД банка има нешто над 8.300 евра. Поголем дел од нив се на денарската сметка, а 534 евра се девизен депозит. Ова е запишано во анкетниот лист за имотната состојба на Ангеловска кој во моментов стои на веб страницата на Антикорупциска комисија, објави телевизија Сител.

Но, во првиот имотен лист кој го доставила по преземањето на функцијата, лани во септември, салдото било многу подебело. Тогаш Ангеловска располагала со девизен депозит од 51.233 евра, и денарски влод од над 12 милиони денари или 198.000 евра.

Имала ли Ангеловска информации за состојбата во банката, испитува Антикорупциската комисија. Деталите гледајте ги подолу во анализата на Сител телевизија.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts