vesti24.mk
ЗАБАВА

Со овие ваши особини си ги нервирате колегите на работа

ECA

Испитување на мислењето спроведено меѓу 4.200 корисници на услугите за барање работа во Русија, покажува кои се најнепријатните и најиритирачки особини кај колегите со коишто работите.

Испитаниците имаа да изберат не повеќе од три опции како одговор.

Според резултатите, на прво место на списокот е лицемерството со 40 отсто од одговорите на испитаниците.

Навиката за озборување и сплеткарење го зазема второто место, така мислат 34 отсто од луѓето.

На трето место, според 33 отсто од испитаниците е непочитување кон работата на другите. Натаму, 32 отсто од анкетираните ја идентификувале непрофесионалноста како иритирачка, а неодговорноста ги затвора првите пет, 23 насто од испитаниците го посочиле тоа.

Натаму следат караниците (20 отсто), мрзеливоста (15 отсто), тесни погледи и предрасуди (13 отсто), малодушност (9 отсто), лоши манири (7 отсто), лоши навики (5 отсто) и „друго“ коешто го избрале 3 отсто од испитаниците.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts