vesti24.mk
ЗАБАВА

Ставете свеќа во овој дел од домот за да привлечете успех, овие бои треба да ги користите

ECA

Оганот е актвен, дава моќ по фенг шуи. Ја засилува вашата репутација и тоа како другите ве гледаат, но влијае и на личниот успех.

Делот од стабот или куќата кој треба да си засилите со овој елемент се наоѓа на одредено место. Застанете до влезната врата и делот кој е точно пред вас, но најодалечен е полето на оган.

Боите на оганот се црвена, виолетова и силни нијанси на портокалова. Посакувани се форми на украси и предмети кои се триаголни, остри. Украсете го домот со свеќи и сијалички.

Дополнително ќе ја засилите енергијата на оган ако во домот внесете симболи на два елементи кои се во циклус пред оганот – вода и дрво.

Водата ја симболизираат брановидни и неправилни облици со црна боја или нијанси на темно сина. Дрвото го симболзиираат зелените, светло сините издолжени вертикални или пригасти предмети.

Енергијата на вода ја намалуваат елементи на земјата и металот. Нив ги симболизираат жолти, бели, сиви или металик предмети, коцкести, рамни, овални и заоблени

извор:курир.мк

Loading...

Related posts