vesti24.mk
ВЕСТИ

Стојкова Серафимовска: Скупи, заштитен како културно наследство, наликува на џунгла во која обраснаа ветувањата на СДСМ

ECA

Археолошкиот локалитет Скупи, заштитен како културно наследство од особено значење, наликува на џунгла во која обраснаа ветувањата на СДСМ преку Алаѓозовски, обвинува Велика Стојкова Серафимовска.

-Затоа со програмата ВМРО-ДПМНЕ се обврзува на соодветна конзервација и реставрација на археолошките локалитети и нивно збогатување со пропратни културни, едукативни и комерцијални содржини со цел обезбедување поголема турстичка понуда и одржлив економски развој, вели таа.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts