vesti24.mk
ЗАБАВА

Телото ви дава знаци дека има недостаток на магнезиум, не ги игнорирајте!

ECA

Магнезиумот е многу значен за организмот, тој е најранливиот микролемент и е лесно разградлив.

Недостатокот на магнезиум се должи и на стресот, лошата исхрана и интензивниот начин на живеење.

Најчестите симптоми на недостаток на магнезиум се одразуваат на следниот начин:

– склоност кон депресии

– раздразливост, вознемиреност, промени во расположението

– будење во текот на ноќта поради грчеви

– сувост на грлото

– низок крвен притисок со појачан пулс

– треперење и стравови

– ниска толеранција кон вирусни и бактериски инфекции

Треба да знает дека нивото на магнезиум значително опаѓа во периодот меѓу април и октомври.

Најдобро е да се земаат додатоци со магнезиум особено во комбинација со витамин Б6. Тоа е така бидејќи продираат во клетките и остануваат таму. Ваквата комбинација помага во олеснување на ПМС тегобите кај жените, намалената нервоза и стрес, и ја подобрува работата на нервниот и срцевиот систем.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts