vesti24.mk
ЗАБАВА ЉУБОВ И СЕКС

Топ 5 теми за кои мора да разговараш со твојот партнер!

ECA

Хемијата помеѓу партнерите и вашата комбинација од емоционална и физичка привлечност е неопходна за вашиот сексуален живот да биде посреќен и поздрав.

Еве за што треба да разговарате со вашиот партнер често:

1. Фантазии и фетиши

Вашиот партнер сака да биде врзан, а вие не? Или пак ситуацијата можеби е обратна? Добро е да бидете свесни навреме за тоа за подоцна да не се изненадите. Разговорот за вашите сексуални фантазии и фетиши со партнерот ќе ви овозможи да бидете запознаени со сите важни информации и подготвени да ги дочекате можните сексуални авантури.

2. Сексуална историја и тајни

Полово преносливите болести, сексуално пореметување, историја на болести… За сето тоа треба отворено да разговарате со вашиот партнер затоа што тоа е и во ваш, но и во негов интерес.

3. Желби и потреби

Никој од нас не знае да чита мисли, а за сексуалното задоволство да биде поголемо и двајцата партнери мора да знаат што сака „тој другиот“. За да се исполни сето тоа потребно е да разговарате. Потенцијалната непријатност оставете ја настрана, седнете со партнерот и разговарајте за тоа што вие сакате, но и за тоа што тој сака.

4. Колку често треба да имате секс?

Еден од проблемите кој што често се појавува во врските е неусогласениот сексуален нагон, односно еден од партнерите без разлика дали тоа е машкото или женското, сака почесто да има сексуален однос. Овој проблем не е непознат и за него треба отворено да разговарате. И двајцата партнери мора да ги споделат своите фрустрации и чувства.

5. Омилени заеднички сексуални искуства

Доколку вие и вашиот партнер сте подолго време заедно, тогаш веќе веројатно знаете дека секој секс не е подеднакво добар. Поради тоа важно е да разговарате за искуствата кои што ви биле најдобри. Заедно присетете се на ваш фантастичен заеднички секс кој во вас ќе побуди позитивно размислување и носталгија. Покренете разговор така што партнерот ќе го изнесе вашето омилено сеќавање, а потоа од него побарајте го истото.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts