vesti24.mk
ВЕСТИ

ФОТО: Огромен сом фотографиран во водите на велешкото езеро „Младост“

ECA

Фотографија на која се гледа огромен сом на површината на водата, се тврди дека е фотографирана денеска во водите на велешкото езеро „Младост“. Фотографијата е објавена од велешанец, кој на фејсбук има профил со име Nik Morisson.

Не е тајна дека на дното на велешкото езеро има огромни сомови, кои лежат, речиси неподвижни, вкопани во тињата и се хранат со помали риби. Но, ова е реткост сом да се приближи на површината на езерото, за да може да биде фотографиран. На фотографијата, на левата страна од сомот може да се забележи контура на уште една голема риба.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts