vesti24.mk
ВЕСТИ

Черепналкова Трајковска до Царовска: Жално е што и денес имаме 40.000 деца кои се надвор од образовниот систем

ECA

Нашата голема загриженост е дека веќе се надвор од образовниот систем голем број на деца. И едно дете да е надвор од образовниот систем за нас е грижа. Бројката на деца надвор од образовниот систем беше околу 40.000, ако не се лажам. Тоа се 40.000 деца кои немаа пристап или технички уреди за слушање на настава, посочи Јорданка Черепналкова Трајковска од „Меѓаши“ во „24 анализа“.

Черепналкова Трајковска посочи дека нема ниту во сите училишта социјални работници кои би им помогнале на децата кои што се загрозени.

-Јас навистина ниту сакам да навлегувам, ниту зазема некоја политичка страна, ниту мислам дека е вкусно министерката да посочува аргументи дека организациите се под палка на опозицијата, појасни Черепналкова Трајковска.

Черепналкова Трајковска укажа на министерката Мила Царовска дека „Меѓаши“ не се води под бројки кои што ги изнесува опозицијата, туку тие ги бараат реалните бројки од општините со цел да им помогнат на засегнатите деца со цел да следат онлајн настава, да не се изоставени од образовниот процес.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts