vesti24.mk
ЗАБАВА

Швајцарски психолог: „Само ментално болните луѓе се опседнати со здрав начин на живот“

ECA

Познатиот психолог Карл Густав Јунг во својата книга „Анализа на соништата“ ја напишал следнава анализа за луѓето кои постојано се опседнати со своето здравје…

„Ментално нездравите луѓе обично се фанатици на здравиот начин на живот. Постојано ги бараат вистинската храна и пијалаци, не пушат и не пијат вино, не им треба многу сол и опседнати се со витамини.

Секогаш трагаат по нови народни лекови, но никогаш не се потполно здрави. Всушност, грешникот обично се чувствува подобро од праведникот, бидејќи нивниот коров секогаш цути погусто од пченицата. Сите генијални луѓе се жалат за ова.

Тие што се грижат за себе секогаш се болни. Онаа неверојатна страст за, на пример, пиење вода, потекнува од постојаниот страв во нив, да кажеме, од смртта.

Нешто длабоко во нив им вели: ‘Господе, не дозволувај да умрам, сè уште не сум живеел!’“

извор:курир.мк

Loading...

Related posts