vesti24.mk
ВЕСТИ

Јосевска Атанасовска: Поради пиарски булшит правите грешки со жртви од „Јавна соба“

ECA

Кога сакаш да направиш некој чекор за поддршка пошто е модерно и популарно, а притоа и да ќариш некој политички поен, ама ќе удриш во слаба точка вакви ко мене, сензибилизирани на пиарски булшит.

Секаде во свет функционер од овој калибар се среќава со жртвата за да разговараат за:
1.Како ќе се промени регулативата или било што што е во негова надлежност, или
2. Како веќе се променила регулативата или било што што било во негова надлежност, со оддавање признание.

Никој не треба да ја вика жртвата за таа да раскажува “изворно за сите страдања”, а пак тоа да го објавиш јавно е на ниво на муабет на селска чешма.

Кога сакаш да направиш некој чекор за поддршка пошто е модерно и популарно, а притоа и да ќариш некој политички поен,…

Posted by Suzana Josevska Anastasovska on Saturday, January 30, 2021

извор:курир.мк

Loading...

Related posts