vesti24.mk
ВЕСТИ ЕКОНОМИЈА

Ќе биде ли сабота неработен ден?

ECA

Саботата да биде неработен ден, и да не се работи повеќе од 38 часа неделно.

Oва го бараат од Сојузот на синдикатите на Македонија. Доставија свој предлог на Законот за работните односи до Министерството за труд и социјална политика во текот на февруари 2019 година.

ССМ предложи ден на неделен одмор да биде сабота и недела.

Владата планира неделата да биде неработен ден за сите, а работниците да се плаќаат по работен час.

Од Владата ги разгледуваат овие опции по реакциите на работниците во секторите каде што се работи прекувремено, посебно во недела и за време на празници.

извор:курир.мк

Loading...

Related posts