Џафери до пратениците: Култура се учи дома, јас не можам да ве учам културно да се однесувате

653
1

Собранискиот спикер Талат Џафери им одржа час за културно однесување на пратениците во Парламентот, кои цело време дофрлуваа од место додека некој зборува на собраниската говорница.

– Јас морам да ви кажам дека не можам да ве учам на култура и како да се однесувате. На култура се учи дома, но затоа барам од вас да внимавате како се однесувате додека вашите колеги зборуваат – истакна Џафери.

АКЦИЈА