Аман, повторно силен земјотрес во Охрид

7093

Силни земјотреси вечерва повторно го тресат Охридско-Преспанскиот регион последниот пред неколку минутки(обновено)

По цела непреспиена ноќ поради земјотреси кои редоследно добиваа на јачина, вечерва Охрид потресен од уште еден посилен земјторес со јачина од 3.8 степени според Рихтеровата магнитуда известува Европскиот – медитерански сеизмолошки опсерваториум.

Епицентарот на земјотресот бил во близина на Косел, на длабочина од само еден километар.

извор:скопје24

Loading...