Безброј оргазми после кои нема да знаете каде сте:Едноставен трик со чаша вода кој функционира 100 %!

Клучот за успех во остварувањето на врвот е во хидратацијата. Дури 60 проценти од човечкото тело е вода, па недостатокот на оваа скапоцена течност е првиот предуслов за лош секс.

Доколку ја започнете сексуалната игра жедни, знајте дека вашата слузокожа ќе остане сува, така што нивото на природната лубрикација е далеку под посакуваната.

Исто така, една од последиците на дехидратацијата може да биде главоболка, замор, нервоза и раздразливост. Ќе признаете дека во такви околности на малкумина им е до секс, а и да го биде нема да биде ништо посебно.

– Хидратацијата на целиот организам е еден од главните предуслови за добар секс. Таа многу помага кога има проблем со сувост на вагината и полесно постигнување оргазам – вели авторот на “Водич за добар секс, интимност и долготрајна љубов” –  Патрисија Џонсон.

Дехидрацијата, исто така, значи недостаток на кислород, кој не може да стигне до мозокот, а токму тука е кликот за оргазам.

Затоа, важно е во текот на денот да внесувате најмалку 2 литри течност, а за време на топлите денови и многу повеќе.

Доколку имате постојана потреба за секс, едно шише со вода за пиење секогаш нека ви биде при рака.

makedonijadenes

Loading...