Дали сеуште ДПМНЕ и ДУИ се поврзани?

Близината на ДУИ и ВМРО-ДПМНЕ, иако сега не како дел од владејачката коалиција е евидентно во нивните односи меѓу себе.

ДУИ продолжува да ја брани ВМРО. Денес за тоа сведочи реакцијата на претседателот на Собранието, Талат Џафери против пратеникот на СДСМ Петре Шилегов, а во интерес на Илија Димовски.

Талат Џафери се спротивстави на Шилегов дека не е дозволено процедурално кога говори Димовски при постапката на гласање брз Закон за радиодифузија. Џафери дури и му посочи: доколку имаш нешто против мене може во лице да ми кажеш надвор од салата.

извор:слободенпростор

Loading...