Ексклузивно! Груевски и Мијалков со никаков пасош нема да можат да ја напуштат државата

7972

Обвинетите нема да можат да ја напуштат државата доколку имаат пасош од друга држава, ниту да патуваат со лична карта во соседни држави со кои Македонија има таков договор.

МВР веднаш ги внесува во системот решенијата од судот, па лицата за кои се изречени мерки на претпазливост веќе се евидентирани како лица кои не смеат да ја преминат државната граница, без разлика дали поседуваат и други патни исправи.

 

Loading...