ФОТО: На бербер му барале премногу пари за реновирање на подот, па се одлучил да го „поплочи“ со монети

1756
1

На газда на берберница во Велика Британија му побарале околу 1000 фунти за реновирање на подот во неговиот салон, меѓутоа тој смислил поевтин и покреативен начин – го наредил подот со монети.

– Сакавме нов под, но сите понуди беа скапи, а сакавме да направиме нешто необично и интересно, изјавил Рич Холтам.

– Секој ден носевме пари во банката, а излегувавме со монети, на крај сменивме околу 700 фунти и собравме околу 70.000 монети, рекол тој.

Целиот персонал на салонот цела недела лепеле монети на подот, но на крај го добиле посакуваниот изглед.

извор:а1он