Големи и застрашувачки – За што Русите ги користат овие огромни кучиња!?

Овие кучиња се толку многу големи и застрашувачки, при што не постои шанса вашата куќа да биде ограбена ако го имате ова куче во вашиот двор!
Овие огромни кучиња се нарекуваат европеидни планински кучиња. Се одгледуваат во Русија, а поради својата големина се користат во лов на мечки. Имаат околу 90 кг, а мажјаците се во просек високи од 71 до 76цм. Огромни се, зар не?
Нивниот просечен живот трае од 10-12 години, што е подолго од многу други големи кучиња.
Најдобар пријател на луѓето? Да, силно се врзуваат за своите сопственици.
Но постои само една маaна кај нив, овие кучиња се многу интелигентни, така да умеат да бидат дрски и да одбиваат да ги слушаат наредбите.
Не им веруваат на непознати, што ги прави големи чувари. Слатки и мили пријатели, но и големи и опасни чувари.


Ogromni psi u Rusiji by coolPick

Loading...