Изјавата на светски познатата пејачка за Косово ја разбесни Србија

Пејачката Рита Ора која во САД ја достигна својата светска слава на Твитер објави дека ќе присуствува на одбележувањето на “десетгодишнината од осамостојувањето на Република Косово” и со тоа го поттикна глевот на Србите кои во никој случај не го признаваат нејзиното осамостојување.

“Многу сум возбудена што ќе ви се придружам во Косово на прославата на десетгодишнината од независност на 17 февруари. Во чест на таа прилика дизајнирав и дуксер кој ќе можете да си го купите како спомен на таа ноќ која ќе ја поминеме заедно. Се гледаме наскоро”, напиша таа.

Loading...