Каде да се шетате викендов во Скопје?

Осветли го Скопје

Денеска пред О.У. Кочо Рацин во 20.00 часот.

Овој Настан е со јавен карактер, што значи на оваа вечерна прошетка може да учествуваат сите оние кои мислат дека имаат доволно кондиција да се искачат до Милениумскиот Крст.

Патеката по која ќе се пешачи е долга прилично 5 км и се пешачи околу 1:30 до 2:00 часа.

Стартно и собирно место- пред „О.У. Кочо Рацин”. во 19:45 часот. На истото место ќе се враќа околу 12:00 часот по полноќ.
-Доколку има заинтересирани кои сакаат да тргнат од средно Водно, нека бидат Кај фонтаната во 20:15 часот.

Ќе има една официјална пауза:
– На Средно Водно (5 до 10 минути)

Задолжителна опрема:
– Соодветни чевли за пешачење
– фенерче*
– Топла облека
– резервна маица
– 1 литар вода
– овошје, и храна по избор
– Ранец
– Фотоапарат
– Пари за чај

Public Room

21.00 Saturday

Летна вечер посветена на најдоброто од филмска музика!
Уживање под отворено небо во настапот на Ерна Шукри- виолина, Билјана Весковска- виолина, Зоран Павловски- контрабас, Марта Маркоска- перкусии.

Викенд агенда /XLSummerClub

Викенд агенда/Club Havana Skopje

Saturday – Beta House

Резервации:
070395313
078866520

извор:скопјеинфо

Loading...