Пејпал конечно во Македонија

Министерството за финансии официјално ќе се обрати до Пејпал (PayPal) за да ја отпочне постапката за воведување на услугата „прием на пари” (receive) во...

Македонски телеком со зголемена нето добивка во првото полугодие

Приходите од продажба на Македонски телеком АД-Скопје во првите шест месеци од годинава изнесуваат 4.967 милиони денари, што претставува намалување за 2,4 отсто во...

Од октомври повторно евтина тарифа на струјата

Од октомври стартува евтината тарифа на струјата, мерка што ја вети Владата пред изборите, соопшти денеска премиерот Зоран Заев. На заедничката прес-конференција во Владата на...

Чевларската индустрија не може да исплаќа 12.000 денари минимална плата, бара намалување на придонесите

Да се намалат придонесите за да може да се исплаќа минимална плата од 12.000 денари и одреден период да останат фиксни придонесите за плата...

ФЕД ќе постигне побрзо нормализирање на каматната стапка од очекувањата

До 2020 година се очекува да дојде до нормализирање од 3,5 насто. Меѓународната агенција за кредитен рејтинг „Фич рејтинг“ соопшти дека Американската централна банка (ФЕД)...

Отворена фабриката на американски „Адиент“ во ТИРЗ Струмица

Во ТИРЗ Струмица денеска беше официјално пуштена во употреба фабриката за производство на навлаки за автомобилски седишта „Адиент“. Инвестицијата е 20 милиони американски долари и...

НАЈНОВИ